Tyvärr måste vi ställa in kvällens Löpargrupp pga sjukdom. Ses igen om två veckor. Löpargrupp 1 apr 0kommentarer

Våren närmar sig och med det också fotbollssäsongen för våra yngsta spelare. Söndag 12/5 startar vårens omgång. Vi kör som tidigare totalt 10gånger (6 vår + 4 höst). Tid 16:30- ca 17.15 på Sandhems IP. Ålder: Barn födda 2019-2020. För barn födda 2016-2018 startar vi i år fotbollsträning i april, se hemsidan under "juniorer 2016-2018". Om det finns barn födda 2018 som inte vill träna fotboll utan hellre vill vara med i Boll & Skoj så går det bra. Träningar kommer fr.om. maj vara samma tid.) Kostnad: Medlemskap i Sandhems IF. Familjemedlemskap 300kr eller enskilt medlemskap 150kr. Ansök om medlemskap via "Bli medlem" hemsidan i samband med anmälan om barnet inte deltagit i några av våra andra aktiviteter tidigare. Alla deltagare får en T-shirt. Vårdnadshavare eller annan vuxen ansvarar för sitt barn och deltar i aktiviteten under hela passet. Anmälan senast 28 april via länken nedan! Anmäl ditt barn här! Boll o Skoj 26 mar 0kommentarer
  • JOYNA

Folkspel lanserar ett nytt digitalt lotteri som heter JOYNA Sandhems IF har valt att gå med och det ger våra medlemmar möjlighet att sälja dessa lotter. Mer Info kommer inom kort. Sandhems IF 26 mar 0kommentarer
  • DM: FC Skövde - SIF

I lördags spelades den andra och sista matchen i årets DM. Matchen slutar med en 4-1 förlust mot FC Skövde. Vi spelade den sista DM-matchen på ett oerhört kallt och snålblåst Lillegården i Skövde. Vi kom till spel med ett skadeskjutet lag där bl.a. undertecknad spelade ytterback och Alex ställde upp och tog målvaktshandskarna då vi saknade målvakt. Det kalla vädret i kombination med glatta konstgräsbollar gör att bollen rullar och studsar oerhört snabbt och det känns som bollen kan rulla i oändlighet nästan. Vi har större problem att hantera underlaget än våra motståndare och får inte igång något vidare spel. Inte helt ologiskt så tar dom ledningen efter halvtimmen spelad efter ett missförstånd mellan målvaktsdebuterande Alex och Sjögren. Efter målet så höjer vi oss och får till några fina anfall varav ett resulterar i mål signerat Olof. Första halvlek innehåller inte så mycket mer, utan den slutar 1-1. Första kvarten, 20 minuterna, av andra halvlek är det vi som för spelet och skapar några halvchanser. Efter timmen spelad så börjar vi tröttna något och lite senare, väldigt opsykologiskt för oss, bjuder vi på 2-1. Efter en väldigt märklig och oturligt studs resulterar det i ett självmål och luften går ur oss lite. Sista 20 gör vi en del postionsförändringar för att försöka få till en kvittering, men det resulter i två mål ytterligare för motståndarna sista 10 minuterna istället. Summerar man matchen och DM så försöker vi få till ett eget spel, men vi lyckas inte riktigt. Både i matchen mot Gullspång förra helgen och matchen nu i lördags så har vi några fina anfall som med lite mer tur kunnat resultera i mål. Vi får hoppas på att det fina vädret fortsätter och att vi kan gå ut på naturgräset på IP nästa vecka! För att i ärlighetens namn har vi inte kunnat träna ordentligt på vårt spel då vi enbart har haft 6 st. träningstillfällen utomhus på stor yta! Jag är helt övertygad på att om vi bara får träna ordentligt nu i några veckor så kommer spelet sitta mycket bättre framöver! Nästa träningsmatch är inplanerad till den 6:e april mot Bottnaryd, då förhoppningsvis hemma på fina Idrottsparken i Sandhem om bara vädret tillåter! Senior Herrar 12 mar 0kommentarer
  • DM: SIF - Gullspångs IF

Igår lördag spelades första DM-matchen på konstgräset i Tidaholm, en match som slutar 1-1 efter full tid. Vi startar matchen lite nervöst och slarvigt och får ett mål i baken efter kvarten spelad efter lite slarv i eget straffområde. Efter målet så har Gullspång en fortsatt bra period och skapar en del halvchanser som dock inte resulterar i några fler mål. Istället så jobbar vi oss successivt in i matchen och avslutar halvleken starkt och kvitterar genom Fredrik på i princip halvlekens sista spark. Andra halvlek böljar en hel del fram och tillbaka där det ändå är Gullspång som är närmast ledningsmål, men Palm i mål står för några fina parader och håller siffrorna intakt. Vi spelar fin fotboll emellanåt men får inte riktigt till det i sista tredje delen och dom riktigt klara målchanserna för oss uteblir tyvärr och matchen slutar 1-1. Som vanligt i DM så är det straffavgörande efter oavgjorda matcher ifall man hamnar på samma poäng och målskillnad. Det blev hela 8 omgångar i straffläggningen och Gullspång drar det längsta strået och vinner med 8-7 totalt. Summerar man matchen så är det en bra genomkörare mot ett bra Gullspång som vann sin div. 6 serie förra året. Härnäst väntar FC Skövde nästa lördag, vilket är sista DM matchen eftersom Igelstorp dragit sig ur. Senior Herrar 3 mar 0kommentarer